miercuri, 30 martie 2011

Motoare diesel și pe benzină, interzise din 2050


Comisia Europeană a propus ca toate motoarele diesel şi pe benzină să fie interzise în oraşe începând cu 2050.

Aceste propuneri au menirea să reducă toate emisiile de carbon şi dependenţa de petrol cu 60% şi nu sunt un atac la mobilitatea personală, potrivit comisiei.

Un alt lucru foare ciudat este propunerea potrivit căreia distanţele mai mici de 300 de kilometri să fie făcute cu trenul.

Se mai doreşte reducerea deceselor pe drumurile publice. Astffel, până în 2020, se vrea reducerea la jumătate a numărului de accidente fatale.

Sursa: stiriauto.ofsaid.ro

marți, 29 martie 2011

Cutremurul din Japonia va afecta prețul mașinilor noi


Analistii economici avertizeaza cu privire la cresterea preturilor masinilor in urmatoarea perioade. Aceasta crestere se datoreaza tsunami-ului care a lovit Japonia saptamanile trecute.


Preturile si ofertele curente sunt mentinute de stocurile producatorilor, dar pe masura ce acestea se epuizeaza, reprezentantele locale vor fi nevoite sa mareasca preturile. Momentan, sunt oferte care ofera un avantaj client de pana la 3.000 de euro pentru modelele mai scumpe.

Analistii indica faptul ca reprezentantele auto vor renunta la oferte pentru cele mai cautate modele. Un alt efect va fi pastrarea pretului masinilor aproape noi, din cauza lipsei unor modele noi. Aceste modificari ar putea fi simtite in urmatoarele sase saptamani.

Principalii producatori afectati sunt Toyota si Honda. Toyota a pierdut pana acum o productie de 140.000 de unitati, iar Honda a oprit productia pentru modelele CR-Z, Accord si Jazz.. Nissan ar putea avea probleme cu stocul modelelor GT-R si Leaf, dar niponii au declarat ca stocul este suficient pana la sfarsitul lunii aprilie.

Sursa: masini.ro

luni, 28 martie 2011

Sondaj pe Facebook: Drumurile - cea mai dureroasă problemă a chişinăuienilor


Drumurile - cea mai mare problemă a municipiului Chişinău. De această părere sunt utiilizatorii reţelei de socializare Facebook, care au răspuns apelului primarului general Dorin Chirtoacă de a participa la sodajul postat pe pagina sa de profil de pe Facebook - "Care din următoarele probleme vă deranjează cel mai mult în municipiul Chişinău?".

Astfel, potrivit comunităţii Facebook din Republica Moldova, în topul problemelor cu care se confruntă Capitala se află drumurile proaste. Alte probleme importante sunt mentalitatea moldovenilor şi mizeria din oraş. Respondenţii au mai punctat în listă calitatea transportului public, lipsa locurilor de parcare, fumatul în locurile publice şi panourile publicitare. Până în acest moment au fost înregistrate 2 453 voturi.

UNIMEDIA precizează că în luna iunie a acestui an vor avea loc alegerile locale. Edilul Capitalei, Dorin Chirtoacă, a anunţat deja că va candida pentru un nou mandat, menţionând printre reuşitele sale - eliminarea mirosului neplăcut de la staţia de epurare a apei, reînnoirea parcului de troleibuze, demararea programului de renovare a străzilor, îmbunătăţirea situaţiilor la S.A. "Apă-Canal Chişinău" şi la S.A. "Termocom", etc.

Sursa: UNIMEDIA

Drazidran S.R.L. Pasageri, colete, rapid şi ieftin!


Atenţie am trecut într-un oficiu nou! DRAZIDRAN SRL
Chişinău, str. Bucuriei, 12 A , of. 111. Oficiu: +373 22 754678

FIRMA DRAZIDRAN SRL, MOLDOVA - ITALIA - MOLDOVA


Cu noi, călatoriile devin şi mai plăcute. Oriunde aţi hotări să mergeţi, autocarul sau microbusul pe care vi-l punem la dispoziţie va fi soluţia perfectă pentru a îmbina comfortul cu atingerea scopurilor la timp.

Livrarea coletelor la distante mari e acum mai simpla ca oricand. Solutia oferita de noi este o metoda sigura si rapida de expediere a coletelor. Iar pentru comfortul clientilor, lucram si in locatiltatea dvs.

Daca doriti sa cumparati o masina din Italia, nu mai e necesar sa mergeti dupa ea. Noi va aducem masina pe care v-ati dorit-o din totdeauna chiar acasa, elibe-randu-va de grija drumurilor lungi.

marți, 15 martie 2011

Honda şi Toyota au suspendat producţia din Japonia ca urmare a dezastrelor



Constructorul auto nipon Honda a anunţat că suspendă toată producţia din Japonia cel puţin până la sfârşitul acestei săptămâni, după ce nord-estul ţării a fost zguduit vineri de un seism puternic. Şi Toyota, cel mai mare constructor auto din lume, a anunţat astăzi, 14 martie, că va suspenda toată producţia din Japonia scrie realitatea.net

Honda a ţinut luni închise toate uzinele din Japonia, cu excepţia unei facilităţi de producţie de motociclete, a cărei activitate va fi oprită începând de marţi.

Constructorul auto a anunţat că va coopera cu Tokyo Electric Power în privinţa planului companiei de a opri prin rotaţie alimentarea cu energie.

Decizia constructorului auto nipon vine după ce vineri Japonia a fost zguduită vineri de un puternic cutremur, urmat de un tsunami care a făcut prăpăd pe coastele estice ale ţării.

Şi Toyota, cel mai mare constructor auto din lume, a anunţat luni că va suspenda toată producţia din Japonia, cel puţin până miercuri, în urma cutremurului puternic care a lovit săptămâna trecută nord-estul ţării şi a dezastrului provocat de tsunami. Toyota a suspendat activitatea tuturor celor 12 fabrici din Japonia în urma seismului devastator, urmat de numeroase replici puternice şi valuri tsunami.

Acţiunile Toyota s-au depreciat luni cu 7,7%, în timp ce indicele Nikkei al bursei de la Tokyo a scăzut cu 6,1%.

Sursa: realitatea.net

Cat mai valoreaza o masina dupa cinci ani. Ce marci se devalorizeaza cel mai putin



Atunci cand iti cumperi o masina noua, ar fi bine sa te gandesti ca la un moment dat vei vrea sa o vinzi. In acest caz, marcile de masini difera destul de mult intre ele in privinta devalorizarii. Cu alte cuvinte, o masina pe care ai cumparat-o cu 14.000 de euro, ai putea sa o vinzi dupa cinci ani cu doar 5.000 iar una pe care ai platit 20.000 o poti valorifica cu peste 10.000 de euro.

Ca regula generala, masinile de productie germana isi pastreaza cel mai mult valoarea, iar marcile franceze si italiene se devalorizeaza cel mai mult.
De asemenea, atunci cand cumperi o masina ar fi bine sa stii ca nu este o investiti ci o cheltuiala, cu exceptia cazul in care o cumperi pentru firma si iti va produce bani.
O masina noua cumparata isi pierde cel putin 10% din valoare imediat ce a iesit pe poarta comerciantului. Pe toata durata utilizarii ei vei cheltui bani cu combustibilul, reviziile, reparatiile, intretinerea, in timp ce masina continua sa se devalorizeze. In functie de marca si model, devalorizarea continua cu 10-15% pe an.
Pretul cu care vei revinde masina depinde foarte mult si de felul in care ai intretinut-o, adica revizii facute la timp (pe care sa le poti dovedi cu facturi) sau felul in care arata interiorul si exteriorul.
Ca pont, un comparator avizat se va uita, pe langa kilometraj ( care poate fi dat inapoi) si la cat de mult este tocit cauciucul de pe pedale. Iti poate da o imagine despre cat de mult a fost condusa masina. De asemenea, cat de mult este tocita tapiteria, volanul, schimbatorul de viteze si butoanele de pe bord.
Daca ne referim strict la marci si modul in care acestea isi pastreaza valoarea in timp, masinile germane Volkswagen, Audi si BMW sunt cele care inregistreaza cele mai mici devalorizari, de circa 50-60% dupa cinci ani, in timp ce Fiat, Renault sau Peugeot se devalorizeaza de peste trei ori in aceeasi perioada.
Ca exemplu, un Audi A4TDi care costa aproximativ 27.000 de euro in 2005 , se vindea anul trecut cu aproximativ 11.000-13.000 de euro, iar acum pretul a scazut la aproximativ 10.000-11.000 de euro.
La fel si in cazul BMW 320 d care se vinde acum cu aproximativ 11.000-12.000 de euro cu 1.000 de euro mai putin fata de anul trecut. In 2005, modelul costa 29.000 euro.
Marcile care inregistreaza cele mai mari scaderi de preturi - de pana la trei ori - sunt Renault, Peugeot si Fiat. Un Renault Megane 1.9 DCI din 2005 care costa 18.000 de euro se vinde acum cu 4.000-5.000. La fel, un Fiat Punto 1.2 I se vinde in prezent cu circa 3.500 de euro. In 2005 era scos pe piata cu aproximativ 12.000 de euro.

sursa: protv.md

sâmbătă, 12 martie 2011

TEHNICA AGRICOLA COMBINE, TRACTOARE SI UTILAJE AGRICOLE DIN GERMANIA ŞI OLANDA

Combine, Tractoare, Pluguri, Semanatori, Cositori, Grebla rotativa, Prese de balotat si multe alte utilaje agricole. Oferta de tehnica si utilaje agricole disponibile numai pe www.tehnica-agricola.md, pagina de internet Nr. 1 din Republica Moldova, specializata in comertul cu tehnica agricola, echipamente si utilaje agricole noi si second hand.

joi, 10 martie 2011

VEZI cum va fi redirecţionată circulaţia, în legătură cu vizita vicepreşedintelui SUA, Joseph Biden


În legătură cu sosirea vicepreşedintelui Statelor Unite ale Americii, Joseph Biden, la Chişinău, mâine începând cu ora 7:00 traficul rutier în oraş va fi restricţionat şi redirecţionat de pe bd. Ştefan cel Mare şi Sfânt, bd. Dacia şi viaduct. Despre acest lucru a informat astăzi, 10 martie, viceprimarul Nistor Grozavu, în cadrul unei conferinţe de presă.

Astfel, circulaţia rutieră în municipiul Chişinău, din sectorul Buiucani spre Centru, va fi redirecţionată pe strada Ciuflea – Bucureşti - Şciusev. Circulaţia de pe strada Bănulescu-Bodoni, segmentul bd. Ştefan cel Mare şi str. Mateevici, va fi redirecţionată cu întoarcere la intersecţia bd. Grigore Vieru. Circulaţia de pe strada Mateevici, segmentul str. Bănulescu-Bodoni şi str. Sfatul Ţării, va fi redirecţionată pe strada Vasile Lupu - Constantin Stere – Sciusev - Bucureşti.

Potrivit sursei, troleibuzele care urmează să circule tur – retur pe străzile M.Viteazu, Petricani şi Calea Orheiului în timpul deplasării delegaţiei vor staţiona.

Şoferii sunt rugaţi să evite circulaţia în zona de centru. De asemenea, poliţia avertizează conducătorii auto să nu parcheze autoturismele pe traseele de deplasare şi în vecinătatea obiectelor, care vor fi vizitate de către membrii delegaţiei oficiale. În caz contrar, automobilele vor fi evacuate forţat şi transportate la parcarea cu plată.

Nistor Grozavu a afirmat că toate cheltuielile ce ţin de plombarea stăzilor, salubrizarea trotuarelor, sudarea gurelor de canal, etc, au fost suportate de către Primăria Chişinău, încadrându-se în limitele bugetare planificate pentru salubrizare şi reparaţia străzilor în timpul primăvarii. "Sigur că aceste lucrări ar fi fost efectuate mai târziu, când temperaturile ar fi fost mai mari, însă ele oricum aveau să aibă loc", a precizat viceprimarul.

UNIMEDIA precizează că la organizarea acestei vizite a Înaltului Reprezentant SUA, au participat Ambasada SUA la Chişinău, Primăria Capitalei şi Guvernul Republicii Moldova.

Sursa: UNIMEDIA

marți, 8 martie 2011

Un prost s-a dat în spectacol la secţia de poliţie






Un tânăr de 24 de ani a fost reţinut în această dimineaţă de poliţia rutieră, deoarece a fost prins beat la volan. După ce a chefuit într-un club de noapte, bărbatul a continuat distracţia şi în prezenţa poliţiştilor, dându-se în spectacol la secţie.

"Potrivit primelor examinări, şoferul era într-o stare de ebrietate avansată, iar asupra sa a fost depistată o armă, deţinută ilegal" a ţinut să precizeze Inspectorul Poliţiei Rutiere, Gheorghe Spânu.

Dacă la început tânărul susţinea vehement că nu a băut, până la urmă el a recunoscut că a consumat alcool într-un club de noapte, însă a negat că ar fi avut şi o armă la el.

Oamenii legii spun că în acest caz va fi deschis un dosar penal.
video: pulika.md

Top 10 maşini pentru femei


Cine a spus că nu există şi maşini adaptate la stilul unui şofer de sex feminin? Dacă bărbaţii au nevoie de o maşină puternică, care să fie unadevărat bolid sportiv şi să zboar
e pe şosele, o femeie are nevoie de o maşină încăpătoare, confortabilă şi cu care să se poată strecura uşor prin "jungla" urbană.

Pe primul loc, în clasamentu
l topdare.com, se află deja celebra maşină Mini Cooper. Cu un interior prietenos, în care te întrebi cate cutii de pantofi şi câte genţi încap, maşina are forme special "desenate" de ingineri pentru femei.

Este o maşina de oras, agilă, pe care o parche zi uşor şi mai ales te poţi strecura uşor pr in traficul aglomerat din marile oraşe. Te costă destul de mult ce-i drept, cam 23.000 de euro, în func
ţie de dotări şi consuma la fel de mult - cam 10 litri în ora.

Locul doi este ocupat de micul Fiat 50
0. Mic, dar puternic, ar spune producătorii.
Costă în jur de 13.000 de euro, dar are un mic neajuns: scaunele din spate sunt destul de limitate ca dimensiuni, însă este un con curent redutabil pentru Mini Cooper

Al treilea loc aparţine celor de la Audi. Germani au scos modelul compact A1, o maşină mai sportivă decât sunt ocupantele pri
melor două locuri. Cel mai scump model a
junge până la 16.000 - 17.000 de euro.

Din top nu putea lipsi "frantuzescul" Citroen DS-3. Desemnat de cei de la Top Gear drept automobilul anului, modelul de pe locul patru are un interior elegant, şi tu, ca şoferiţă îţi poţi alege nuanţa preferată pentru plafon, din patru culori, precum şi pentru interior.

Aici ai şase opţiuni. Şi portbajau
l este destul de mare, are circa 288 de litri, aşa că îţi poţi transporta uşor cumpărăturile. Maşi
na te costaîn jur de 20.000 de euro.


Locul cinci este ocupat de Alfa Romeo Mi.To. La cele 15.000 de euro, ai un adevărat bolid pe patru roţi şi o maşină sportivă pe măsură.


VW New Beetle este "broscuţa" zilelor noastre. Celebra maşină a fost reinventată de germani şi are acum un look nou-nouţ, potrivit pentru anul 2011.

Design-ul nu a fost deloc schimbat,
doar capacităţile tehnice o diferenţiază de modelele anterioare. Dacă vrei o astfel de maşină, clasată ca fiind pe locul şase în topul celor mai bune 10 maşini pentru femei, atunci vei scoate din buzunar circa 16.000 de euro.


Smart ForTwo este o maşină pentru femei, însă trebuie să faci un compromis: să mergi la cumpărături doar cu o prietenă. Şi asta pentru că micul brav are doar două locuri. Maşina costa 12.000 de euro şi ocupă doar locul şapte.


Pe locul opt s-a clasat Lancia Ypsilon MOMO.
Maşina producătorilor italieni împreuna cu cei de la Momo este declaraţia unei femei cu stil.

La 16.000 de euro, maşina este suficient deputernică şi rezistă în lupta pentru întăietat e în trafic.


Penultima poziţie îi aparţine maşinii hibrid Honda CR-Z. Spaţiosul model costă 25.000 de euro, cam cât un Mini Cooper.


Ieftinul model Ford Ka s-a situat chiar pe ultimul lorîin topul celor mai bune maşini pentru femei.

Chiar dacă are un preţ mai mic, nu înseamnă neapărat că este un model mai prost. Costă cam 10.000 de euro şi are un consum redus de benzină, lucru ce face ca Ford Ka să fie perfectă pentru oraş.


Sursa: incont.ro

marți, 1 martie 2011

Până la 200 lei amendă pentru „moda” geamurilor fumurii


Dacă automobilul tău are parbrizul sau suprafeţele de geam ale portierelor din faţă umbrite ori pe acestea sunt amplasate diferite obiecte, atunci riști să ți se aplice o amendă în valoare de 100-200 lei și să rămâi fără plăcuța cu numărul de înmatriculare sau de înregistrare a automobilului, atenționează poliția rutieră.

Şoferii străini, ce conduc pe teritoriul Republicii Moldova automobile cu geamuri umbrite, sunt pasibili de aceeaşi răspundere.

Poliţia rutieră va restitui șoferilor plăcile cu numărul de înmatriculare (de înregistrare) doar după ce vor fi întreprinse acțiunile necesare în vedea înlăturării aplicațiilor care umbresc suprafața geamurilor.

Inspectoratul auto de stat al Direcţiei poliţie rutieră informează toţi şoferii că, umbrirea neregulamentară a geamurilor automobilului nu este doar o încălcare a legislaţiei dar şi reduce semnificativ gradul de vizibilitate pe timp de noapte şi în condiţii de timp posomorât.

Sursa: UNIMEDIA

Cel mai scump accident rutier din istorie: Maşină de 2,2 mil. de dolari făcută praf





Un bancher şi milionar german, Steffen Korbach, în vârstă de 28 de ani a scăpat cu viaţă din cel mai scump accident auto din istorie.

Korbach era la volanul maşinii sale, un Pagani Zonda F Clubsport în valoare de 2,2 milioane de dolari, când şi-a buşit maşina de o barieră pe o autostradă din Italia, potrivit Daily Mail.

Alături de bancher, în maşină se mai afla o tânără de 21 de ani şi se pare că au scăpat nevătămaţi, deşi maşina nu este dotată cu airbaguri – se pare că este atât de sigură încât nu are nevoie de acest tip de dotare.

Potrivit unor surse, acesta conducea într-o zonă în care viteza era limitată, însă imediat ce a putut accelera, maşina a atins 100 km/h şi a dat de o porţiune cu apă, ceea ce a făcut ca Zonda să nu mai poată fi controlată şi s-a izbit de parapeţi. În momentul accidentului, neamţul se îndrepta spre Milano pentru a vedea noul Pagani Huayra pe care şi-l comandase şi care avea să înlocuiască Zonda.

Acum, Korbach va avea permisul suspendat pe trei luni şi va trebui să scoată bani din buzunar pentru reparearea barierei distruse în urma accidentului.

Oricum, bancherul nu va duce lipsa acestei supermaşini, deoarece mai deţine şi un Bugatti Veyron de 1,3 milioane de dolari, două Lamborghini şi un Porsche de 810.00 dolari.

Sursa: money.ro