joi, 24 ianuarie 2013

Furau automobile de lux din Europa si le inregistrau in RM


Furau automobile de lux din Europa si le inregistrau in Republica Moldova. O grupare criminala a fost retinuta de oamenii legii. Din grup faceau parte angajatii Ministerului Dezvoltarii Informationale, Serviciului Vamal, Procuraturii, MAI si un judecator de instructie.
Potrivit informatiei oferite de politie, dupa mai multe cercetari oamenii legii au stabilit schema prin care automobilele de lux erau furate din tarile Uniunii Europene si inmaticulate in Moldova fara a fi supuse procedurilor vamale.

In timpul cercetarii penale, oamenii legii au retinut noua automobile si au efectuat 12 perchezitii la domiciliile membrilor gruparii. Perchezitiile au fost efectuate in comun acord cu procurori de la Procuratura Generala si cu ofiterii de urmarire penala a Serviciului Vamal.

In timpul perchezitiilor au fost depistate patruzeci de scule adaptate pentru taierea numerelor de inmatriculare a automobilelor, placute cu numere de inmatriculare a diferitor tipuri de automobile si alte unelte.

Dupa mai multe cercetari oamenii legii au estimat ca prin schema criminala au fost introduse si inmatriculate in Republica Moldova 112 automobile care nu au fost supuse procedurilor vamale. Paguba adusa statului se ridica la aproape 17 milioane de lei.

Organizatorul gruparii criminale si unul din membrii acesteia sunt cercetati in arest la domiciliu, restul membrilor, in libertate. Pe numele lor au fost pornite dosare penale. In cazul in care vor fi gasiti vinovati, acestia risca pana la zece ani de inchisoare.

Cazul este investigat de politie, in colaborare cu Procuratura Generala.


Sursa: http://www.inprofunzime.md/

Niciun comentariu: