duminică, 29 martie 2015

Cel mai eficient traseu de călătorie prin Europa, rută pusă la punct de un om de ştiinţă american, include România



Randy Olsen, un cercetător american, a pus la punct cu o rută de călătorie ideală pentru cei care vor să viziteze în mod eficient Europa, pe baza unui algoritm care calculează cea mai scurtă distanţă între o destinaţie şi cealaltă, exceptând călătoriile pe apă, notează Daily Mail. 
Traseul de călătorie ideal pentru cei care vor să viziteze cu maşina ce are Europa mai frumos de oferit unui turist însumează puţin peste 26.000 de kilometri şi 45 de ţări. 

Traseul lui Olsen are 45 de opriri de-a lungul a peste 26.000 de kilometri, şi trece prin ţări ca Marea Britanie, Portugalia, Spania, Italia, Vatican, dar şi prin România, la Sighişoara, sau Budapesta, capitala Ungariei. Omul de ştiinţă consideră că traseul pus de el la punct este ideal pentru a scăpa de luni întregi de planificare a unei astfel de rute complexe, fără a mai fio nevoie de zeci de hărţi de călătorie. 

Cei 26.200 de kilometri înseamnă aproximativ 14 zile de şofat fără oprire, spune Olsen, dar acesta îi sfătuieşte pe cei care doresc să se bucure cu adevărat de o astfel de experienţă să acorde trei luni explorării celor 45 de locuri care figurează pe traseu. 

 Olsen a mai realizat şi alte astfel de trasee eficiente pe teritoriul SUA, folosind un algoritm botezat „Where's Waldo“. Cele 45 de opriri de pe traseul de călătorie realizat de Randy Olsen: Innsbruck, Austria Munchen, Germania Pag, Croaţia Veneţia, Italia Toscana, Italia Florenţa, Italia Roma, Italia Vatican Amalfi, Italia Gozo, Malta Dubrovnik, Croaţia Santorini, Thira, Grecia Mănăstirea Rila, Bulgaria Istanbul, Turcia Sighişoara, România Budapesta, Ungaria Viena, Austria Praga, Cehia Cracovia, Polonia Cascada Jägala, 74205 Harjumaa, Estonia Lapland, Finlanda Ice Bar, Marknadsvägen, Suedia Bergen, Norvegia Copenhaga, Denmarca Berlin, Germania Amsterdam, Olanda Keukenhof, Lisse, Olanda Edinburgh, Marea Britanie Inverness, Marea Britanie Ballybunion, Irlanda Stâncile Moher, Clare, Iralnda Cornwall, Marea Britanie Stonehenge, Amesbury, Marea Britanie Londra, Marea Britanie Brussels, Belgia Paris, Franţa Pamplona, Spania Lagos, Portugalia Granada, Spania Ibiza, Spania Barcelona, Spania Luberone, Bonnieux, Franţa Nisa, Franţa Monte Carlo, Monaco Interlaken, Elveţia 

 Sursa: http://adevarul.ro/

Niciun comentariu: