luni, 13 aprilie 2015

Chinezii le-au dăruit bieloruşilor două cabriolete pentru Parada Victoriei


În toți anii precedenți, paradele militare din Minsk, Belarus, erau conduse de decapotabilele GAZ-1405 Chaika din anul 1981. În 2015 tradiția nu va mai avea continuare, așa cum chinezii au oferit țării Belarus două cabriolete Hongqi L5pentru parade. Oficialii spun că automobilele au fost oferite gratuit, în calitate de ajutor militar, scrie autostrada.md.

Marca Hongqi reprezintă unul dintre cei mai vechi producători auto din China, mașinile respective fiind produse de prima uzină auto din China, FAW, încă din anul 1958. Primul model din istorie, CA72, nu era altceva decât copia unui model Chrysler dotat cu motor V8, iar cel mai renumit vehicul este considerată limuzina Hongqi CA770, creată în stilul lui GAZ-21 și produsă între anii 1966-1992.
În anii 1990 marca Hongqi își pierduse farmecul producând copiile berlinelor Audi 100 în colaborare cu Volkswagen, dar ceva mai târziu erau create noi limuzine pe baza modelelor Lincoln Town Car și Toyota Crown, destinate oamenilor de afaceri și oficialilor de rang mediu. Iar pentru liderul Republicii Populare Chineze a fost dat startul dezvoltării unei noi limuzine, inspirate din clasicul Hongqi CA770.
Această mașină debuta în 2009 cu numele Hongqi L9 având 6,4 metri în lungime,motor V12 de la Toyota, de 6.0 litri și 408 cai putere, cuplat la o cutie de viteze automată cu 6 trepte. Fiind un vehicul blindat, L9 mai avea tracțiune integrală șisuspensie hidro-pneumatică. Mai târziu au fost prezentate versiunile L7 și L5, pe baza celui din urmă fiind construite și decapotabilele exportate în Belarus.
Ele au 5,55 metri în lungime, 4 locuri individuale, viteza maximă estimată la 200 de km/h, inserții din lemn natural, precum și mai multe ecrane digitale. Apropo, masa automobilului este de tocmai 3,2 tone, iar plafonul lipsește cu desăvârșire, așa cum el ar mări masa totală până la valori greu de imaginat.






Niciun comentariu: